16/10/15

Τρουφάκια με φιστίκι και μανταρίνι

Συστατικά
250 γρ. άχνη ζάχαρη
φλούδα από 4 μανταρίνια
1/2 κιλό φιστίκι αποφλοιωμένο και ψημένο
2 κουταλιές σούπας χυμό μανταρίνι
1 κουταλιά σούπας κονιάκ

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπλέντερ τα φιστίκια.
Βράζουμε τις φλούδες μανταρινιού για να μαλακώσουν και να ξεπικρίσουν αλλάζοντας δύο φορές το νερό.
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις βρασμένες φλούδες και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Πατάμε με το κουτάλι  τη ζύμη και τη αφήνουμε τη λίγη ώρα, να βγάλουν τα φιστίκια το λάδι τους και να υγρανθεί το υλικό.
Αν η ζύμη είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο κονιάκ.
Πλάθουμε παίρνοντας πολύ μικρή ποσότητα στο χέρι μας και σφίγγοντας για να ενωθεί το υλικό και να μην διαλύεται.
-->
Για να μην κολλάει το μίγμα στα χέρια μας, τα βρέχουμε με λίγο κονιάκ, ή με νερό ανά 3-4 τρούφες.
letscook