14/10/15

Ημίγλυκο κέικ με φέτα και ντοματίνια

stelios parliaros
ΥΛΙΚΑ
350γρ.βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
50γρ.ζάχαρη
6 αυγά
400γρ.....αλεύρι
1κουτ.του γλυκού μπεικιν πάουντερ
250γρ.φέτα σκληρή ή μαλακιά τεμαχισμένη σε
κομμάτια μικρά
100γρ.κρέμα γάλακτος 35-36%
250γρ.μικρά ντοματίνια
1κουταλάκι ρίγανη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το βούτυρο (που προηγουμένος έχουμε λιώσει λίγο έτσι ώστε να είναι μαλακό),τη ζάχαρη και τα αυγά με έναν αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ την κρέμα και στο τέλος την φέτα με τα ντοματίνια.
-->
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24εκ.ή σ ένα ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο,πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθ.για 50-60λεπτά.
i-diadromi