20/10/15

Τούρτα Σοκολάτα

Υλικά:
500 γρ. κρέμα γάλακτος
600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
1 έτοιμη βάση παντεσπάνι σοκολάτα
σιρόπι (1/2 ποτήρι νερό και 3 κουταλιές ζάχαρη) αρωματισμένο με μπράντυ
250 γρ. φράουλες ή όποιο άλλο φρούτο προτιμούμε

2 κουταλιές κακάο ΙΟΝ
Τρόπος παρασκευής:
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος για 1 λεπτό. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα ΙΟΝ κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ώσπου να αρχίζει να πήζει. Ακολούθως το χωρίζουμε σε δύο μέρη. Χτυπάμε τη μια ποσότητα στο μίξερ, ελαφρά, ώσπου να γίνει αφράτη. Σε μια στρογγυλή φόρμα με σούστα, στρώνουμε παντεσπάνι. Βρέχουμε το παντεσπάνι με το αρωματισμένο με μπράντυ σιρόπι, κόβουμε τις φράουλες και τις απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι. Απλώνουμε από πάνω το μίγμα της σοκολάτας που χτυπήσαμε και το ισιώνουμε με μια σπάτουλα για να απλωθεί παντού ομοιόμορφα. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10-12 ώρες. Λίγο πριν σερβίρουμε, ανοίγουμε τη φόρμα και τοποθετούμε την τούρτα σε μια πιατέλα. 
-->
Την πασπαλίζουμε με κακάο ΙΟΝ και τη γαρνίρουμε με σαντιγύ, τριμμένη σοκολάτα, φράουλες και τριμμένα αμύγδαλα ή ότι άλλο προτιμούμε.
ion