17/10/15

Διακοσμητικές Ιδέες - Κατασκευές με γυάλινα ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ

Όποιο  κι αν ήταν το περιεχόμενό τους, όταν αδειάσουν μπορούν να μετατραπούν σε πολύ όμορφα φωτιστικά, κηροπήγια, βάζα ή διακοσμητικάπου θα ομορφύνουν οποιοδήποτε σημείο τα τοποθετήσετε και θα σας κοστίσουν όσο στοιχίζει λίγη μπογιά, σκοινί, νήμα, δαντέλα, λινάτσα, αυτοκόλλητη διακοσμητική ταινία, χαρτί κλπ ανάλογα με το πως θα επιλέξετε να αλλάξετε την όψη τους. 

Προσθέτοντας στοιχεία όπως κοχύλια, βότσαλα κλπ. θα φτιάξετε με απλά
γυάλινα μπουκάλια πολύ όμορφες καλοκαιρινές συνθέσεις και είτε θελήσετε να τα χρησιμοποιήσετε σαν απλά διακοσμητικά είτε σαν βάζα, θα αναδειχθούν πολύ πιο όμορφα αν τα "ομαδοποιήσετεανάλογα με την μορφή και το ύφος που θα τους δώσετε, από το να τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε σημείο μόνον ένα.


Η επιφάνεια τωνγυάλινων μπουκαλιών μπορεί να βαφτεί και ναεπεξεργαστεί με τις ίδιες τεχνικές όπως κι αν επρόκειτο για ένα ξύλινο ή μεταλλικό αντικείμενο πχ. με ντεκουπάζ,κρακελέ κλπ. 

Αν δεν πρόκειται ναζωγραφίσετε πάνω τους, δεν απαιτείται ειδική μπογιά για γυαλί, θα τα βάψετε με μπογιά σε σπρέυ ή ακρυλικό χρώμα και ο εντυπωσιακότεροςτρόπος είναι το βάψιμο να γίνει στο εσωτερικό μέρος των μπουκαλιών. Απλώς ρίχνετε την μπογιά στο μπουκάλι, το γυρίζετεέτσι ώστε το χρώμα να κυλήσει και να καλύψει ολόκληρο το εσωτερικό και το αφήνετε να στραγγίξει και να στεγνώσει

-->