18/11/15

5 πρωτότυπες ανθοδέσμες με λιγότερο από 1 ευρώ -Με λουλούδια και… χόρτα! [εικόνες] - See more at: http://www.tsantiri.gr/showbiz/5_prototupes_anthodesmes_me_ligotero_apo_1_euro_-me_louloudia_kai-_chorta_eikones/#sthash.rT9n56cw.dpuf

Μοβ, κόκκινα, πράσινα, πορτοκαλί φύλλα και κλαδιά συνθέτουν εντυπωσιακές εποχικές ανθοδέσμες στο πι και φι, με λιγότερο από 1 ευρώ.
Πάνω στο τραπέζι, σε μία γωνία του καθιστικού, στην κρεβατοκάμαρα, στο μπάνιο, στην κουζίνα. Βάλτε λουλούδια παντού μέσα στο σπίτι, αλλά με άποψη και εκμεταλλευτείτε τα υπέροχα χρώματα του φθινοπώρου. Γενικά αφήστε
τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε.
1. Ασύμμετρη ανθοδέσμη σε σουπιέρα με λουλούδια και κλαδιά
Κατ΄αρχήν διαλέξτε λουλούδια και κλαδιά από τη λαϊκή, από το πάρκο, τον κήπο σας ή το βουνό. Πάμε τώρα στο βάζο. Αυτό πρέπει να είναι χαμηλό και ανοιχτό – δοκιμάστε ακόμα και μια σουπιέρα. Μετά πάρτε ένα αφρολέξ, ειδικό για τα λουλούδια, κόψτε το καλά με ένα μαχαίρι και βυθίστε το για μερικά λεπτά μέσα σε νερό. Εν συνεχεία σφίξτε το στον πυθμένα του βάζου για να μην κουνιέται. Αρχίστε να συνθέτετε την ανθοδέσμη από τα φύλα, τα κλαδιά και τα μεγάλα λουλούδια – αυτά που θα τοποθετηθούν στην εξωτερική πλευρά. Κόψτε τα σε διάφορα μήκη και στερεώστε τα μέσα στο βρεγμένο αφρολέξ. Μετά γεμίστε ασύμμετρα το εσωτερικό της ανθοδέσμης (στο αφρολέξ) με τα πιο κοντά λουλούδια (ντάλιες, χρυσάνθεμα), τα οποία από τη μια μεριά θα πρέπει να είναι τοποθετημένα πιο πυκνά κι από την άλλη πιο αραιά. Ανακατέψτε τα ελαφρά για να αποκτήσουν κίνηση. 
 
2. Μονόχρωμες συνθέσεις σε ποτήρια νερού 
Διαλέξτε μικρά οπάκ βάζα ή ποτήρια νερού και γεμίστε τα με νερό. Πάρτε μια δύο ανθοδέσμες από αυτές που πουλάνε στη λαϊκή ή στο σούπερ μάρκετ με αγριολούλουδα (π.χ. ανεμώνες) σε διάφορα χρώματα και πετάξτε όλη την πρασινάδα. Ξεχωρίστε τα λουλούδια και τα μπουμπούκια ανά χρώμα. Πιάστε ένα ένα τα μπουκετάκια και τραβήξτε τα ανοιγμένα λουλούδια πιο ψηλά ενώ κρατάτε τα μπουμπούκια πιο χαμηλά. Κόψτε αναλόγως τους μίσχους και τοποθετήστε τις ανθοδέσμες μέσα στα βάζα ή στα ποτήρια. Αν είναι πολύ αραιές και πέφτουν τα λουλούδια γύρω-γύρω συγκρατήστε τους μίσχους με ένα λάστιχο κάτω από το χείλος των δοχείων, σε ύψος που να μην φαίνεται. Αυτές οι συνθέσεις είναι τέλειες για μικρές επιφάνειες όπου δεν χωράει βάζο, όπως για παράδειγμα ένα ραφάκι στη βιβλιοθήκη, στο μπάνιο ή ακόμα στο στρωμένο για δείπνο τραπέζι. 
3. Άγρια λουλούδια, χόρτα και κλαδιά σε σφαιρικό βάζο
Διαλέξτε το πιο στρογγυλό βάζο σας. Μαζέψτε διάφορα άγρια κλαδιά με καρπούς ή λουλουδάκια από τον κήπο, τις γλάστρες σας και τη λαϊκή. Εννοείται ότι μπορείτε να βρείτε τέτοια και σε ανθοπωλείο αλλά εδώ το concept είναι low budget. Κόψτε τα κλαδιά ασύμμετρα. Τοποθετήστε τα από τη μία πλευρά. Κόψτε επίσης τα λουλούδια και τα χόρτα ασύμμετρα και τοποθετήστε τα από την άλλη πλευρά. Ανακατέψτε τα ελαφρώς για να ενωθούν τα δύο μπουκέτα στο βάζο. Αυτή η σύνθεση είναι τέλεια για να στολίσετε την τραπεζαρία σας. 
4. Μόνο πρασινάδες, αρωματικές και λίγο ανθισμένες σε φοντανιέρα 
Εδώ θα χρειαστείτε ένα ρετρό βάζο, ρηχό και με μεγάλο άνοιγμα πάνω. Μπορεί να είναι και μία παλιά φοντανιέρα της μαμάς σας, αδιαφανής. Στη βάση θα τοποθετήσετε σφιχτά, ένα καλά μουλιασμένο και κομμένο αφρολέξ για λουλούδια. Διαλέξτε από τη λαϊκή, τον μανάβη ή τις γλάστρες σας, φυτά που μυρίζουν ωραία, με ξυλώδεις και μαλακούς μίσχους. Για παράδειγμα πάρτε δεντολίβανο, θυμάρι, πλατύφυλλο και λεπτόφυλλο βασιλικό, λουίζα, δυόσμο, ό,τι βρείτε. Απλώς διαλέξτε διαφορετικούς μίσχους (σκληρούς – μαλακούς) και φύλλα (μικρά – μεγάλα). Αρχίστε την τοποθέτηση στο αφρολέξ από την εξωτερική πλευρά με τα πιο μεγάλα και σκληρά κλαδιά που γέρνουν προς τα κάτω και μετά γεμίστε τον κύκλο με τα πιο μαλακά. Βάλτε τα πλατύφυλλα φυτά σε μία πλευρά της φοντανιέρας και τα λεπτόφυλλα σε άλλη. Γεμίστε όποια κενά μένουν με τα πιο μικρά φύλλα και κλαδιά. Έχει σημασία αυτή η ανθοδέσμη να είναι πυκνή. Όταν τελειώσετε ανακατέψτε λίγο τα φύλλα και τα λουλουδάκια με τα δάχτυλά της για να δείχνει η σύνθεση κάπως ατημέλητη. Αυτό το μπουκέτο είναι ιδανικό για την τραπεζαρία. 
5. Μοβ λουλούδια και φυλλώματα ton sur ton, σε μικρή και μεγάλη κανάτα
Διαλέξτε από το ανθοπωλείο και τη λαχαναγορά ό,τι βρείτε σε μοβ. Φύλλα, χορταρικά, λουλούδια. Μπορείτε ακόμη να πάρετε μια ιδιαίτερη ποικιλία σγουρής σαλάτας. Κι αν θέλετε να το τραβήξετε ακόμα παραπάνω, πάρτε κι ένα ωραίο, μικρό και τροφαντό διακοσμητικό λάχανο. Τοποθετήστε τα μακρύτερα λουλούδια, φύλλα και χορταρικά στην ψηλή κανάτα. Βάλτε τα πιο κοντά και στρογγυλά στην κοντή κανάτα. Εδώ οι συνθέσεις δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα πυκνές, επειδή τα φυτά πρέπει να παίρνουν αέρα.
-->
Αν προσθέσετε και το λάχανο, τοποθετήστε χωρίς πιάτο, μπροστά από την ψηλή κανάτα.  Έξτρα τιπ: γενικά τις κανάτες να τις χρησιμοποιείτε σαν βάζα επειδή οι καμπύλες τους αναδεικνύουν πάντα τις ανθοδέσμες. 
Πηγή: iefimerida.gr
loading...