19/11/15

Θέλει κατοικίδιο; Να όσα πρέπει να ξέρετε!

Ένα από τα ζητήματα που κάθε γονέας θα αντιμετωπίσει αργά ή γρήγορα είναι η επιθυμία του παιδιού ή των παιδιών του να αποκτήσουν το δικό τους ζωάκι. Πώς πρέπει να αντιδράσετε τότε;

Αρχικά είναι σημαντικό να μην αποθαρρύνετε το παιδί από αυτή του την ιδέα.
Λάβετε υπόψη, ότι σύμφωνα με πολλές έρευνες παιδιά που μεγαλώνουν μαζί με ζώα είναι περισσότερο κοινωνικά και υπεύθυνα.  Αναπτύσσουν πολύ σημαντικά
συναισθήματα όπως την ανιδιοτελή αγάπη, τη συμπόνοια, τη φροντίδα, την πίστη. Επομένως, μια τέτοια εξέλιξη στην οικογένεια θα συμβάλλει πολύ θετικά στο χαρακτήρα τους.

Έπειτα, οφείλετε να ενημερώσετε σωστά το παιδί για τις υποχρεώσεις που συνοδεύουν το ζωάκι του από το τάϊσμα και τη φροντίδα μέχρι την υγιεινή και την καθαριότητά του. Επισκεφθείτε μαζί τον κτηνίατρο, ώστε να ενημερώνεται από τον ειδικό και να μαθαίνει σωστά πώς πρέπει να συμπεριφέρεται στο νέο αγαπημένο του φίλο. Όσο σκληρό κι αν είναι, οφείλετε να ενημερώσετε το παιδί (ανάλογα βέβαια με την ηλικία του) για το προσδόκιμο ζωής του κατοικιδίου του, ώστε να είναι έτοιμο για μια τέτοια δυστυχή εξέλιξη.
Αν αποφασίσετε να αποκτήσετε κατοικίδιο, τα My market θα είναι κοντά σας με ειδικά προϊόντα όπως οι τροφές Filos που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα καταστήματά μας.

Πότε πρέπει να πείτε όχι στην απόκτηση ενός κατοικίδιου;
Αν δεν έχετε επαρκή χρόνο για να το φροντίζετε σωστά είτε εσείς είτε τα παιδιά.
Αν ταξιδεύετε πολύ και λείπετε συχνά για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
-->
Αν δεν επαρκούν τα χρήματά σας για να υποστηρίξετε τις ανάγκες του νέου μέλους της οικογένειάς σας.
Και φυσικά αν δεν είστε 100% σίγουροι για την απόφασή σας.
mymarket
loading...