9/11/15

Κιμαδοκουλούρες, η βορειοελλαδίτικη νοστιμιά!

Οι κιμαδοκουλούρες εξασφαλίζουν πολλή ενέργεια στον οργανισμό ακόμη και σε μικρή μερίδα! Μια έξυπνη ιδέα για το σημερινό σας γεύμα.

Υλικά:
500 γραμμ. χοιρινό κιμά
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό

200 γραμμ. φέτα
1 κουταλιά τριμμ. φρυγανιά
500 γραμμ. φύλλο κρούστας
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βάζουμε στη φωτιά το λάδι να κάψει. Τρίβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε το σκόρδο. Λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι. Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό , την τριμμένη φρυγανιά και τη φέτα. Σε κάθε φύλλο κρούστας βάζετε κατά μήκος το 1/8 του μείγματος του κιμά και το τυλίγουμε σε ρολό. Στρίβουμε το ρολό. Τηγανίζουμε την κάθε κιμαδοκουλούρα και πριν τη σερβίρουμε την ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει από το περιττό λάδι. 
-->
Εναλλακτικά μπορούμε να τις ψήσουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
infokids