16/11/15

Θήκη για περιοδικά

Η αλήθεια είναι οτι είχα αρκετό καιρό να φτιάξω κάτι... και όταν μου ήρθε η όρεξη άνοιξα το pinterest μου και έψαξα τα πιο παλιά pins μου για να βρω ιδέες. Και έπεσα σε αυτό εδώ! Μια ιδέα για να ομορφύνεις το γραφείο και τη βιβλιοθήκη σου. Θήκες για περιοδικά ντυμένες με πολύχρωμα υφάσματα. Τι λες; Θέλεις να
φτιάξεις μερικές;
thiki-periodikon-1

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

- Χάρτινη θήκη
- Ύφασμα για το εξωτερικό
- Ύφασμα για το εσωτερικό
- Κόλλα που γίνεται διάφανη όταν στεγνώσει
- Πινέλο
- Μεγάλο χαρτί για το πατρόν
- Μολύβι

thiki-periodikon-2

To πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να φτιάξεις το πατρόν σου. Επάνω στο χαρτί σου αντιγράφεις προσεκτικά το ανάπτυγμα της χάρτινης θήκης. Στη συνέχεια αφήνεις γύρω γύρω περίπου 2 εκατοστά περιθώριο που είναι ουσιαστικά το επιπλέον ύφασμα που θα "γυρίσει" προς τα μέσα. Εκτός από το πατρόν για το εξωτερικό της θήκης θα πρέπει να ετοιμάσεις και τα πατρόν για το εσωτερικό. Για αυτά θα χρειαστείς 4 κομμάτια, 2 από τα πλαινά της θήκης, 1 από την ψηλή ράψη και 1 από την χαμηλή. Για να είσαι ακριβής καλό είναι αυτά τα κομμάτια να είναι περίπου 1 εκ μικρότερα από την επάνω τους πλευρά.
thiki-periodikon-3

Αφού κόψεις με το ψαλίδι σου τα πατρόν σου είσαι έτοιμος να κόψεις τα υφάσματα. Ακουμπάς το πατρόν επάνω στην ανάποδη πλευρά του υφάσματος και σημαδεύεις με ένα μολύβι. Κόβεις τα υφάσματα με ένα καλό ψαλίδι. Επάνω στο ύφασμα, ανάποδη πλευρά, σημαδεύεις με ένα μολύβι τα σημεία που θα πρέπει να ακουμπήσει η ράχη της θήκης για να είναι κεντραρισμένη σωστά.

thiki-periodikon-4

Με το πινέλο σου ξεκινάς να καλύπτεις τη ράχη της θήκης με κόλλα. Βάζεις μπόλικη, αλλά όχι πάρα πολύ ώστε να βγει από την άλλη πλευρά του υφάσματος. Ακουμπάς την ράχη επάνω στα σημάδια και πιέζεις να κολλήσει καλά.
thiki-periodikon-5

Επαναλαμβάνεις τα βήματα και για τα πλαινά κομμάτια.
thiki-periodikon-6

Γυρίζεις και το τελευταίο κομμάτι στην άκρη του για να μην φαίνεται το ξέφτι του υφάσματος και κολλάς καλά. Γυρίζεις προς τα μέσα και το ύφασμα που περισσεύει, από πάνω και στον πάτο, και κολλάς καλά. Εάν χρειάζεται κάνεις σε σημεία και μερικές ψαλιδιές για να γυρίσει το ύφασμα ομοιόμορφα.
thiki-periodikon-7
Κόβεις και τα εσωτερικά υφάσματα και τα τοποθετείς προσεκτικά με κόλλα στο εσωτερικό της θήκης σου. Προσοχή να είναι ομοιόμορφα κολλημένα.

thiki-periodikon-9
Αφήνεις να στεγνώσει καλά και έτοιμη η θήκη!
-->
ftiaxto