8/11/15

Γεμιστό ρολό με ομελέτα

Συστατικά
4 σνίτσελ μοσχαρίσια ανοιχτά πολύ καλά από το χασάπη σας περίπου 250 γρ το κάθε ένα
500 γρ σπανάκι σοταρισμένο
10 αυγά
100 γρ γάλα πλήρες
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. βούτυρο
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
3 σκ. σκόρδο
3 κορφούλες φρέσκο δεντρολίβανο
1/2 κούπα λευκό κρασί

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο ώστε να φύγουν τα υγρά του.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την ομελέτα (τα αυγά, το γάλα, την παρμεζάνα αλάτι και πιπέρι και το σπανάκι που σοτάραμε πιο πάνω).
Μοιράζουμε σε 4 και φτιάχνουμε σε ένα τηγανάκι 4 ομελέτες.
Με τη βοήθεια ενός μπάτη χτυπάμε ακόμα περισσότερο τα σνίτσελ έτσι ώστε να έχουν παντού το ίδιο πάχος.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και βάζουμε επάνω σε κάθε ένα σνίτσελ μια ομελέτα.
Τυλίγουμε κατά πλάτος το κρέας με την ομελέτα και τα δένουμε ελαφρά με σπάγκο. Όχι πολύ σφιχτά όμως.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και βούτυρο. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τα ρολά μας και τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές ώστε να πάρουν καλό χρώμα.
Ρίχνουμε το κρασί , καπακώνουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί το φαγητό μας για 25-30 λεπτά.
-->
Αφήνουμε να ξεκουραστεί το κρέας εκτός φωτιάς, αφαιρούμε το σπάγκο, κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε με το ζουμάκι από την κατσαρόλα.
akispetretzikis