15/11/15

Γαρίδες γιουβέτσι με σαφράν

Υλικά
1 kg μεσαίες γαρίδες καθαρισμένες και ολόκληρες
1/2 kg κριθαράκι
8 φλυτζάνια νερό
μαϊντανός
1 κ.γ. σαφράν
χυμός 1 λεμονιού
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

1 κύβος λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι
Λίγα παγάκια
Εκτέλεση
Βράζετε το νερό με τον κύβο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, ρίχνετε το σαφράν και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ανεβάζετε λίγο τη θερμοκρασία μεχρί να αρχίσει να κοχλάζει και ρίχνετε το κριθαράκι. Μαγειρεύετε για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει al dente. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το βούτυρο, το μαϊντανό, 1/2 χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και 3-4 παγάκια. Τα παγάκια διακόπτουν απότομα το μαγείρεμα στο κριθαράκι κι έτσι γίνεται σπυρωτο και δεν λασπώνει.
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τις γαρίδες με αλάτι, πιπέρι και τον υππόλοιπο χυμό λεμονιού.
-->
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνετε τις γαρίδες σε μια στρώση και τις τηγανίζετε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τέλος, τις ρίχνετε στο κριθαράκι και σερβίρετε.
Πηγή:jenny.gr
diakonima