8/11/15

ΤΑΡΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΪΦΙ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


                         
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ:
- 250 γρ. φύλλο καταΐφι
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
- 300 γρ. κλασσική κουβερτούρα
- 150 γρ. γάλα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 30 γρ. λικέρ πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ:
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά χωρίς να το κάψουμε. Ανοίγουμε το καταΐφι και το ανακατεύουμε με το βούτυρο πολύ καλά για να πάει παντού. Το απλώνουμε σε ατομικές χαμηλές φόρμες τάρτας ή ατομικά τσέρκια πιέζοντας προς τα τοιχώματα και προς τα κάτω. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μισή ώρα περίπου έως ότου ροδίσουν.
Για τη μους τεμαχίζουμε πρώτα τη σοκολάτα. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Βράζουμε το γάλα, το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος στην γκανάζ και προσθέτουμε το λικέρ. Tοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
-->
Με σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε τις τάρτες με μους σοκολάτας και διακοσμούμε.
glykes-alchimies