25/11/15

Λαχταριστό και φουλ υγιεινό λαχανόρυζο

Αν μπορέσετε να ξεπεράσετε τη μυρωδιά του λάχανου την ώρα που βράζει -η οποία, μεταξύ μας, δεν είναι και η καλύτερη, ετοιμαστείτε να ανταμειφθείτε για τον κόπο σας με ένα πεντανόστιμο πιάτο γεμάτο θρεπτικά συστατικά αλλά και λαχταριστές γεύσεις.

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό λάχανο άσπρο
1 ρίζα φινόκιο
2 καρότα
1 πράσο
1 ξερό κρεμμύδι

1 ματσάκι άνηθο
150 γρ. ρύζι μακρύκκοκο λευκό
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
1 κούπα νερό

Εκτέλεση
1. Πλένετε και κόβετε το κρεμμύδι, το φινόκιο, το καρότο και το πράσο και τα σοτάρετε με λίγο λάδι σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
2. Πλένετε, στραγγίζετε και κόβετε το λάχανο σε λωρίδες και το ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τον άνηθο.
3. Προσθέτετε ρύζι, ξύσμα και χυμό λεμονιού, νερό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. 
-->
4. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για μιάμιση ώρα περίπου.
5. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.
queen
loading...