13/11/15

Ταρτάκια με καρύδα και καρότο

Συστατικά
200 γρ. καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
100 γρ. καρύδα ξερή τριμμένη (ινδοκάρυδο) ( και λίγο έξτρα για πασπάλισμα)
200 γρ. ζάχαρη
450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την καλή μας φίλη Μαίρη Πατούλα για τη διαφορετική εκδοχή που έδωσε σε μία από τις συνταγές μου!
Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός της σοκολάτας.
 Τα μαγειρεύουμε για 4 με 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να ενωθούν και να γίνουν μία πάστα και η καρύδα να δώσει τα αρώματά της.
Αφήνουμε στην άκρη και λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολάκι σκεπασμένο με μεμβράνη στα μικροκύματα στα 700 watt για 1 λεπτό ή σε μπεν μαρί..
Χρησιμοποιούμε την ειδική φόρμα για cupcakes η οποία έχει 12 θήκες.
Προσθέτουμε τα ειδικά χαρτάκια τα ειδικά για κάπκέικ.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγη από τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στις θήκες και πιέζουμε γύρω γύρω ώστε η σοκολάτα να απλωθεί παντού στη βάση και στα πλάγια από τα θηκάκια.
Αφήνουμε 10 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει λίγο.
Χωρίζουμε την πάστα με την καρύδα στα θηκάκια και μετά από πάνω ρίχνουμε λίγη ακόμη σοκολάτα για να καλύψουμε τη γέμιση.
Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη έξτρα καρύδα.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να παγώσει καλά.
-->
Όταν κρυώσει η σοκολάτα και σταθεροποιηθούν τα ταρτάκια μας μπορούμε να τα αφαιρέσουμε εύκολα από τις θήκες και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
akispetretzikis
loading...