5/11/15

Αλγερινή κρεατόσουπα με όσπρια, λαχανικά και χυλοπίτες

Πολυσυλλετική σούπα με ό,τι μπορείτε να σκεφθείτε! Από κρέας, κόκκινο και άσπρο, μέχρι λαχανικά, ζυμαρικά και όσπρια! Σίγουρα ένα ιδιαίτερο πιάτο με πανέρμοφο άρωμα από μέντα ή δυόσμο!
Συστατικά:
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
½ κιλό μοσχάρι σε κύβους
½ κιλό κοτόπουλο σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πατάτα ψιλοκομμένη

1 μεγάλο κολοκυθάκι σε κύβους
1 κονσέρβα ρεβίθια
αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
3 κ.σ αποξηραμένη μέντα
6 φλ. βραστό νερό
1/2 φλ. λεπτές χυλοπίτες κοφτές
1 κονσέρβα ντοματοπελτές
1/2 φλ. μπιζέλια
Οδηγίες:
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρέατα.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πατάτα, το κολοκυθάκι, τα ρεβίθια και το ζουμί τους, αλάτι, πιπέρι, τη μέντα και το βραστό νερό.Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και βράζουμε  για 5 λεπτά.
-->
4. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ ανακατεύοντας. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε ζεστή.
gourmed