7/11/15

ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
125γρ Lurpak®,
500γρ σκούρα καστανή ζάχαρη ,
120 ml γάλα,
250γρ τραγανό φυστικοβούτυρο,
1 ξυλάκι βανίλιας,
300γρ ζάχαρη άχνη .

1.Λιώστε το Lurpak® σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
2. Ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη και το γάλα, και αφήστε το μείγμα να πάρει μία βράση για 3 λεπτά, χωρίς να ανακατεύετε.
3 Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε τη ζάχαρη άχνη και προσθέστε το καυτό Lurpak® και τη ζάχαρη από πάνω. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
5. Ρίξτε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί ψησίματος 20 εκατοστά / 8ίντσες και το αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετήστε στο ψυγείο για να παγώσει εντελώς.
-->
 6 Κόψτε το γλυκό σε τετράγωνα με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε τα από το ταψί και τοποθετείστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο.
lurpak