23/11/15

Αρνίσια σουβλάκια με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά
1 κιλό αρνίσιο ψαχνό κρέας, κομμένο σε κύβους
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή άλλο καρύκευμα της αρεσκείας σας

Για τη σάλτσα γιαουρτιού
150 ml στραγγιστό γιαούρτι

2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Περνάτε σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια τα κομμάτια του κρέατος. Αλατοπιπερώνετε τα σουβλάκια. Αναμειγνύετε 5 κουταλιές της σούπας λάδι με το δεντρολίβανο και αλείφετε με το μείγμα αυτό τα σουβλάκια. Τα ψήνετε στην ψηστιέρα ή το γκειλ για 10’-12’ γυρίζοντάς τα συχνά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
-->
Ετοιμάζετε τη σάλτσα αναμειγνύοντας το γιαούρτι με το σκόρδο, το υπόλοιπο λάδι και το δυόσμο. Σερβίρετε τα σουβλάκια με τη σάλτσα.
icookgreek.com
stergiog
loading...