27/11/15

Σοκολάτα Φραμπουάζ

Υλικά (για 4-5 κούπες)
200 γρ. σοκολάτα ΙΟΝ κουβερτούρα, καλά ψιλοκομμένη
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κούπα γάλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, όχι αλατισμένο
1 κούπα φραμπουάζ (βατόμουρα)
σαντιγί

 Διαδικασία Προπαρασκευής
 Σε ανοξείδωτο σκεύος βράζετε την κρέμα, το γάλα και τη ζάχαρη, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ανακατεύετε καλά και συχνά. Προσθέτετε τη σοκολάτα και το βούτυρο και χαμηλώνετε τη  φωτιά, ώστε το μίγμα να λιώσει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Ανακατεύετε για να μην κολλήσει. 
-->
Γεμίζετε τις κούπες σας και τοποθετείτε στην κορυφή μισή κουταλιά της σούπας σαντιγί. Πάνω από τη σαντιγί πασπαλίζετε λίγα φραμπουάζ και τα αφήνετε να βυθιστούν στον πάτο της κούπας.
 Ανακατεύετε ελαφρώς και σερβίρετε.
ion
loading...