26/11/15

Εύκολο γιαουρτογλυκό σιροπιαστό ταψιού της Αλέκας με σιρόπι

Μια νοστιμότατη πρόταση για εύκολο γιαουρτογλυκό σιροπιαστό ταψιού της Αλέκας με σιρόπι θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή που είναι από τα πιο λαχταριστά γιαουρτογλυκά που σου έχουμε προτείνει είναι της νονάς του άνδρα μου που την φτιάχνει κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι πάρα πολύ θρεπτική καθώς περιέχει καρύδια, κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο τα οποία συνδυάζονται σε μια μάζα με
βασικό υλικό το γιαούρτι και ψήνονται στο φούρνο. Είναι μια υγιεινή και γευστικότατη συνταγή την οποία σε προτρέπω να δοκιμάσεις, να μαγειρέψεις και να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου μαζί μας. Μην ξεχνάς πως για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση χρειαστείς μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στον προβλεπόμενο χώρο που βρίσκεται στο τέλος της περιγραφής των βημάτων της συνταγής.

Υλικά
2 γιαούρτια (μικρά κεσεδάκια - όχι στραγγισμένα)
10 αυγά
1 πιάτο βαθύ καρύδια χοντροκοπανισμένα
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 χαρτί γαρύφαλλα
1 χαρτί κανέλα
1 κουτί σόδα
1 μοσχοκάρυδο
μισό ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
500 - 600 γραμ. αλεύρι
βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
Για το σιρόπι:
2 κιλά ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
ισό λεμόνι

Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε τα γιαούρτια με τη ζάχαρη.

Βήμα 2
Σε άλλο μέρος χωριστά, χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στα γιαούρτια.

Βήμα 3
Προσθέτουμε τα καρύδια χοντροκοπανισμένα, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το μοσχοκάρυδο κοπανισμένα καλά και τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ.

Βήμα 4
Τα χτυπάμε όλα μαζί.

Βήμα 5
Ρίχνουμε τέλος το αλεύρι λίγο - λίγο και τα δουλεύουμε καλά.

Βήμα 6
Γυρίζουμε το μίγμα σε ταψί βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι και το ψήνουμε στους 250 βαθμούς.

Βήμα 7
Το δοκιμάζουμε με το μαχαίρι.

Βήμα 8
Αν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό, έχει ψηθεί.

Βήμα 9
Βάζουμε σε κατσαρόλα 2 κιλά ζάχαρη με 5 ποτήρια νερό και το χυμό μισού λεμονιού να βράσει και να γίνει σιρόπι όχι πολύ δεμένο.
-->
Βήμα 10
Το ρίχνουμε καυτό στο κρύο γλυκό, που το τρυπάμε με μία βελόνα, για να απορροφήσει το σιρόπι.
nostimada
loading...