19/11/15

Γρήγορο και γευστικό: Λαχανόρυζο με καρότα

Μία γρήγορη συνταγή για ένα πλήρες γεύμα.
Υλικά:
1 μέτριο λάχανο, κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
2 πράσα, πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
3 καρότα, τριμμένα στον τρίφτη
1 ξινόμηλο τριμμένο στον τρίφτη
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ. Του γλυκού νιφάδες πάπρικας
3-4 κόκκοι μπαχάρι
Αλάτι-πιπέρι
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
2 κουτ. της σούπας μουστάρδα.
Διαδικασία:
Bράζετε αλατισμένο νερό και τοποθετείτε μέσα το κομμένο λάχανο για 3 λεπτά. Έπειτα το βγάζετε και το σουρώνετε πολύ καλά. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα, τα καρότα και το λάχανο. Αλατίζετε και μαγειρεύετε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε το ρύζι, το μπαχάρι και την πάπρικα. Προσθέτετε στην κατσαρόλα βραστό νερό, ώστε να καλυφθούν τα υλικά.
-->
Μαγειρεύετε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, και προσθέτετε το τριμμένο μήλο και τη μουστάρδα. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, βάζετε αλάτι και πιπέρι και βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέστε άνηθο και σερβίρετε.
Πηγή: jenny.gr
diakonima
loading...