21/11/15

Burger με μπιφτέκι τόνου και γλυκιά σος λεμονιού

Τι χρειαζόμαστε:
540 γρ. τόνος σε νερό, πολύ καλά στραγγισμένος
3 ασπράδια αυγού
1 κρόκος αυγού
4-5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ. σούπας
Hellmann’s Light
2 κουτ. σούπας σέλερι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι ξερό
1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κάρυ σε σκόνη
50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Υλικά για σος λεμονιού
4 κουτ. σούπας Hellmann’s Light
Ξύσμα από 2 μοσχολέμονα
2 κουτ. σούπας χυμό από μοσχολέμονο
1 κουτ. γλυκού μέλι
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
Υλικά για το στήσιμο του burger
4 ψωμάκια burger
4 κουτ. σούπας γλυκιά σος λεμονιού
4 μαρουλόφυλλα
4 μπιφτέκια τόνου
4 φέτες αγγουριού φρέσκες
4 φέτες λεμονιού
8 φέτες βραστό αυγό
4 φέτες ντομάτας (προαιρετικά)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψάρια
Μέθοδος: Φούρνου

Πώς το κάνουμε:
Ανοίγουμε και στραγγίζουμε καλά τον τόνο από το νερό του
Ρίχνουμε τον τόνο και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το μπιφτέκι σε ένα μπολ και το ζυμώνουμε μέχρι να σφίξει το μίγμα του μπιφτεκιού
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά
Εκτέλεση για τη γλυκιά σος λεμονιού:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ την Hellmann’s Light μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθούν. Εάν θέλουμε μπορούμε να τρίψουμε το βραστό αυγό και να το προσθέσουμε στην σος
Στήσιμο burger
Αλείφουμε τα ψωμάκια burger με τη γλυκιά σος λεμονιού
-->
Τοποθετούμε τα μαρούλια
Τοποθετούμε τα ψημένα μπιφτέκια, τις φέτες από το αγγούρι και το βραστό αυγό
Σερβίρουμε
sintagespareas
loading...