22/12/15

Ρολά αρνίσια με μουστάρδα, γραβιέρα και τζατζίκι

Υλικά
μπουτάκια αρνίσια: 3 χωρίς το κόκαλο
σκόρδο: 6 σκελίδες
μουστάρδα Colman's: 4 κουταλιές της σούπας
πράσινη πιπεριά: 1 χωρίς σπόρους, καθαρισμένη
γραβιέρα: 200 γρ. κομμένη σε λεπτά φετάκια
ελαιόλαδο: 2/3 του φλιτζανιού

λεμόνι: 1, ο χυμός
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
ρίγανη: λίγη

Για το τζατζίκι
αγγουράκια: 3 μικρά
στραγγιστό γιαούρτι: 500 γρ.
σκόρδο: 3-4 σκελίδες, λιωμένες
άνηθος: 1 κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Προετοιμασία: 45 λεπτά, Αναμονή: 1 νύχτα, Ψήσιμο: 2 ώρες, Μερίδες: 8

Εκτέλεση
Βάζετε το γιαούρτι σε τουλουπάνι και το αφήνετε για μία νύχτα να στραγγίσει, κρεμασμένο από τη βρύση του νεροχύτη. Την επόμενη μέρα τρίβετε τα αγγουράκια στον τρίφτη (αφού τα ξεφλουδίσετε), τα αλατίζετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι για 2 ώρες. Τα προσθέτετε στο γιαούρτι μαζί με το σκόρδο, τον άνηθο, το λάδι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το τζατζίκι στο ψυγείο.
Για τα ρολά χτυπάτε ελαφρά τα μπουτάκια να πλατύνουν. Καθαρίζετε τις σκελίδες σκόρδου, κόβετε τις τρεις στη μέση και λιώνετε τις υπόλοιπες τρεις. Αλατοπιπερώνετε τις μισές σκελίδες σκόρδου και τις πασπαλίζετε με ρίγανη. Τις μπήγετε μέσα στο κρέας, σε σχισμές που κάνετε με μυτερό μαχαίρι.
Αλατοπιπερώνετε το κρέας και απλώνετε την πιπεριά και τα φετάκια γραβιέρας. Τυλίγετε σε 3 ρολά και τα δένετε με σπάγκο. Τα τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί.
Χτυπάτε στο μπλέντερ τη μουστάρδα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο σκόρδο και περιχύνετε με τη σάλτσα μουστάρδας τα ρολά.
-->
Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 2 ώρες στους 170 °C. Στο τέλος ανοίγετε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν τα ρολά χρώμα. Συνοδεύετε με το τζατζίκι και πράσινη σαλάτα.
icookgreek.com
stergiog