8/12/15

Οι καλύτεροι κουραμπιέδες του κόσμου

Υλικά
ΓΙΑ 25 ΚΟΥΡΑΜΠΙΈΔΕΣ
110 γρ. βούτυρο ζαχαροπλαστικής
35 γρ. spry
50 γρ. ζάχαρη άχνη
220 γρ. - 270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1/2 κουταλάκι baking powder

20 ml κονιάκ
1/2 κουταλάκι vanilla essence
1 κουταλάκι ξύσμα από φλούδα ενός λεμονιού
70 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
500 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οι κουραμπιέδες για μένα είναι από τα γλυκά με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία είναι το βούτυρο το οποίο πρέπει να είναι ζαχαροπλαστικής. Δεύτερο σημαντικό, είναι o χρόνος χτυπήματος του spry με το βούτυρο στο μίξερ, που πρέπει να πάρει τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά, ώστε να διπλασιαστεί ο όγκος του μείγματος. Τρίτο, προσέξτε την ποσότητα του αλευριού που θα χρησιμοποιήσετε, ίσως χρειαστείτε 220 γρ., μπορεί όμως και 270 γρ., ανάλογα με το πόσο αλεύρι χρειάζεται το βούτυρο για να δέσει η ζύμη. Σκοπός είναι να έχετε μια απαλή, αφράτη ζύμη που να μην κολλά. Τέταρτο, ανάλογα με το μέγεθος, κάθε κουραμπιές 20 γρ. χρειάζεται ψήσιμο είκοσι λεπτά περίπου, στους 170 βαθμούς, στον αέρα. Τέλος, μην ξεχάσετε να τους καλύψετε με τη ζάχαρη άχνη για έξι ώρες πριν τους σερβίρετε! Καλή επιτυχία!

Βαθμός δυσκολίας: Δύσκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 20΄
Eκτέλεση
1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, το spry και τη ζάχαρη άχνη για δεκαπέντε λεπτά περίπου μέχρι να αφρίσει το μείγμα και ο όγκος του σχεδόν να διπλασιαστεί.
2. Προσθέτουμε στον κάδο σιγά - σιγά το αλεύρι, το baking powder, το κονιάκ, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε γι’ ακόμη ένα λεπτό μόνο. Τελευταία προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα ζυμώνουμε μέσα στη ζύμη με τα χέρια μας.
3. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρά μπαλάκια των 20 γρ. (αν θέλετε μπορείτε να τους κάνετε πιο μεγάλους, αλλά θα πρέπει να μείνουν περισσότερη ώρα στον φούρνο για να ψηθούν).
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνουμε μια μεγάλη λαμαρίνα με λαδόχαρτο. Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες στη λαμαρίνα και τους ψήνουμε για περίπου είκοσι λεπτά.
5. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το 1/3 της ποσότητας της ζάχαρης άχνης και την απλώνουμε στη βάση του μπολ. Όσο οι κουραμπιέδες είναι ζεστοί τους τοποθετούμε στο μπολ με τη ζάχαρη άχνη. Τους καλύπτουμε εντελώς με την υπόλοιπη ζάχαρη και τους αφήνουμε εκεί για έξι ώρες να κρυώσουν.
6. Για να σερβίρουμε, τους βγάζουμε από τη ζάχαρη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Δείτε το βίντεο
-->
                
athenarecipes
loading...