31/12/15

Κοτόπουλο γεμιστό

Υλικά
   5 μέρη κοτόπουλο στήθος ή μπούτι
   500 γρ. σπαγγέτι
   1 σκελίδα σκόρδο
   10 φέτες μπέικον λεπτές
   1 ματσάκι ρόκα
   100 γρ. κατσικίσιο τυρί μαλακό

   1 κ.γλ. δεντρολίβανο
   100 γρ. και 2 κ.σ. βούτυρο
   3 κρεμμύδια
   χυμός από 1 λεμόνι
   1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
   1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
   αλάτι
   πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
Βάζουμε το μπέικον στο φούρνο μέχρι να γίνει τραγανό. Στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο στο οποίο ζεματάμε τη ρόκα, χωρίς τα κλωνάρια. Σε ένα μπολ τρίβουμε πολύ καλά το κατσικίσιο τυρί, προσθέτουμε το μπέικον, τη ρόκα και το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε καλά τα φιλεταρισμένα μέρη του κοτόπουλου και τα στοιχίζουμε. Τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο σκόρδο και στο κέντρο απλώνουμε στη γέμιση.
Το τυλίγουμε σε ρολό μέσα σε αλουμινόχαρτο,κάνουμε λίγες τρύπες να παίρνει αέρα και ψήνουμε στους 200'C για 40 λεπτά.
-->
Σε ένα τηγάνι, μέσα σε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί το χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Σερβίρουμε σε πιατέλα συνοδεύοντας με τα ζυμαρικά μας.
Συνταγή και φωτογραφία: Νικόλαος Πυλαρινός
mamapeinao