17/12/15

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Διακοσμητικά φτιαγμένα από ΧΑΡΤΙ ΕΦΗΜΕΡΔΙΑΣ με όψη ΛΥΓΑΡΙΑΣ

Πραγματικά απίστευτο τελικό αποτέλεσμα με μηδενικό κόστος αφού το μόνο βασικό υλικό αυτού του είδους κατασκευών είναι τα χαρτιά εφημερίδας με τα οποία θα δουλέψετε σαν να πρόκειτο για ...λυγαριά δημιουργώντας διακοσμητικά αλλά καιχρηστικά αντικείμενα με ψάθινη όψη. 
Καλάθια, φωτιστικά, μικρά και μεγαλύτερα αντικείμενα αλλά και χριστουγεννιάτικα στολίδια-διακοσμητικά που ειδικά φωτισμένα με λαμπάκια αποκτούν
πραγματικά μαγική όψη. 


Η "φιλοσοφία" όλων των κατασκευών είναι ίδια και βασίζεται στην δημιουργία με τα χαρτιάεφημερίδας εύκαμπτων και πολύ μικρού πάχους "σωλήνων" τους οποίους στην συνέχεια συνδέετε-πλέκετε σε διάφορους σχηματισμούς, ανάλογα με το αντικείμενο-σχήμα που θέλετε να δημιουργήσετε
Βασικό εργαλείο για να το κατορθώσετε είναι ...ένα καλαμάκι για σουβλάκια που χρησιμοποιείτε σαν "οδηγό" και ξεκινώντας να τυλίγετε γύρω του κάθε παραλληλόγραμμα κομμένο κομμάτι χαρτιού αρχίζοντας από την μια γωνία του και καταλήγοντας στην άλλη. Στο τέλος, στερεώνετε το τελείωμα κάθε τέτοιου "σωλήνα" με λίγη κόλλα για χαρτί.  
Κατά την διάρκεια της κάθε κατασκευής το κάθε τέτοιοκυλινδρικό κομμάτι  χαρτιού με την βοήθεια και λίγης κόλλας μπαίνει το ένα μέσα στο άλλο, δίνοντας έτσι στο αποτέλεσμα ομοιόμορφη όψη χωρίς εμφανείς ενώσεις


Οι χάρτινοι σωλήνες μπορούν να βαφτούν, με ακρυλική μπογιά, είτε πριν ξεκινήσετε την δημιουργία μιας κατασκευής είτε με μπογιά σε σπρέϋ αφού την ολοκληρώσετε.  

Ξεκινώντας πάντως να δουλεύετε με διαφορετικά χρώματα χαρτιού, έχετε την δυνατότητα να δώσετε ειδικά σε μεγάλου μεγέθους κατασκευές πολύ πιο ιδιαίτερη πολύχρωμη όψη.


Ένας άλλος τρόπος δημιουργίας τέτοιας μορφής κατασκευών είναι να δουλέψετε με τους χάρτινους σωλήνες πάνω σε ένανχαρτονένιο ή συρμάτινο σκελετό στον οποίο θα δώσετε το σχήμα που θέλετε π.χ αστέρι, καρδιά, δέντρο κλπ. ή πάνω σε ένα οποιοδήποτε αντικείμενο σας εξυπηρετεί το σχήμα του χρησιμοποιώντας το ως καλούπι και στην συνέχεια πάνω τους θα ...πλέξετε ή θα στερεώσετε, αντίστοιχα,το χαρτί γεμίζοντας το σχήμα όσο θέλετε.

Η τεχνική διαδικασία δεν έχει καμιά δυσκολία, όλα βασίζονται στο να φτιάξετε αρχικά σωστά τους χάρτινους σωλήνες, δηλαδή πολύ πολύ στενούς με οδηγό σας το καλαμάκι και στην συνέχεια στην ...υπομονή σας, αφού ασφαλώς τα μεγάλου μεγέθους τέτοια αντικείμενα χρειάζονται τον χρόνο τους και μια προσοχή στις λεπτομέρειες, όμως το αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Όλες οι κατασκευές μπορούν επιπρόσθετα να διακοσμηθούν με όποια διακοσμητικά στοιχεία θέλετε, ύφασμα, κορδέλες, σκοινί, να προσθέσετε χάντρες με την βοήθεια μια χοντρής βελόνας καιπετονιάς κλπ. 


Εκτός από εφημερίδες μπορείτε ασφαλώς να δουλέψετε με χαρτιάαπό περιοδικά, που δίνουν και χωρίς βαφή ένα πολύχρωμο τελικό αποτέλεσμα ή και κάθε είδους άλλο χαρτί π.χ κόλλες περιτυλίγματοςκλπ. αρκεί να έχουν παρόμοια υφή-πάχος με εκείνο από εφημερίδα ώστε να μπορούν εύκολα και σωστά νατυλιχτούν σε πολύ στενό σωλήνα. 


Μετά την ολοκλήρωσή τους, περάστε 2-3χέρια προστατευτικό βερνίκι που θα τιςαδιαβροχοποιήσει και θα τιςπροστατεύσει από σκόνη και φθορές.
Στο αρχικό στάδιο, δημιουργίας των χάρτινων κυλίνδρων, ατλακόλ ή και μια απλή κόλλα στικ για χαρτί είναι αρκετή για να συγκρατήσει σταθερά το τελείωμα κάθε κομματιού.
Για να συνδέσετε επιμέρουςμεγαλύτερα κομμάτια κατά την διάρκεια μιαςκατασκευής π.χ στην κατασκευή ενός στεφανιού μεγάλου μεγέθους το πιστόλι σιλικόνης θα προσφέρει πολύ πιο εύκολα σταθερό αποτέλεσμα, ενώ αν χρησιμοποιήσετε μια κόλλα γενικής χρήσης μπορείτε να συγκρατήσετε τις ενώσεις με ένα μανταλάκι έως ότου σταθεροποιηθεί πλήρως η κόλληση. Τόσο σε μικρές όσο πολύ περισσότερο σε μεγάλες και πιο σύνθετες τέτοιες κατασκευές χρηστικώναντικειμένων π.χ καλάθιααποθήκευσης κασπώ, καπέλαφωτιστικών, στεφάνια γιαεξωτερικούς χώρους κλπ. ένα προϊόν που μπορεί να σαςδιευκολύνει αφάνταστα τόσο ως κόλλα, σε όλα τα στάδια της κατασκευής, όσο και τελικά ως "βερνίκι" μετά την ολοκλήρωση κάθε αντικειμένου, είναι τοδιάφανο Powertex
Με αυτό θα συνδέσετετους χάρτινους σωλήνες πολύ εύκολαχωρίς να χρειαστείτεκαμιά άλλη κόλλα ενώ αν μετά τηνολοκλήρωση μιας κατασκευής περάσετε ένα μόνο χέρι ολόκληρη τηνεπιφάνεια της με πινέλο, η κάθε δημιουργία σας θα μπορεί άφοβα να καθαριστεί με νερό, θα είναι κατάλληλη χωρίς κανένα πρόβλημα και για εξωτερικούς χώρους και το χαρτί θα σκληρύνει με τέτοιο τρόπο και θα αποκτήσει τέτοιαανθεκτικότητα  ώστε όχι μόνο η όψη του θα είναι πραγματικά ξύλινη αλλά και γενικά θα μπορείτε ναμεταχειριστείτε το κάθε αντικείμενο σαν να ήταν πραγματικά φτιαγμένο από ξύλο.  


Δείτε τε όλα αυτά στην ...πράξη στα videos είναι πραγματικά ένα πολύ εντυπωσιακός τύπος κατασκευών με κόστος από ...μηδέν έως ...ελάχιστο.  
Χριστουγεννιάτικα Αστέρια
Χριστουγεννιάτικα Δέντρα


Χριστουγεννιάτικο ΣτεφάνιΧριστουγεννιάτικο Αστέρι 
-->
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto
loading...