10/12/15

Χοιρινό φιλέτο γεμιστό με φέτα, πιπεριά και υπέροχη σάλτσα

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό, για το εορταστικό αλλά και κυριακάτικο οικογενειακό γεύμα. Υπέροχο Χοιρινό φιλέτο γεμιστό με φέτα και πιπεριά, γαρνιρισμένο με πεντανόστιμη σάλτσα.

Υλικά συνταγής
800 γρ. φιλέτο χοιρινό [ψαρονέφρι]
150 γρ. τυρί φέτα
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
200 ml κρέμα γάλακτος
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Ανοίγετε το φιλέτο στη μέση οριζόντια φροντίζοντας να πάει μέχρι τη μέση το μαχαίρι και να μην ανοίξει σε δύο κομμάτια μέχρι κάτω. Βάζετε το φιλέτο ανάμεσα σε δύο λαδόκολες και το χτυπάτε με ένα πλάστη μέχρι να λεπτύνει και να έχει πάχος 1 1/2 -2 εκ. περίπου.
Αν έχετε περισσότερα του ενός φιλέτα επαναλάβετε τη διαδικασία ή ζητήστε το από το χασάπη σας ώστε να το έχετε έτοιμο.
Ετοιμάστε τη γέμιση: Κόβετε τη πιπεριά, το σκόρδο και το μαϊντανό, τα βάζετε σε μπολ και τα ανακατεύετε. Θρυμματίζετε τη φέτα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Τοποθετείτε στο κέντρο του φιλέτου τη φέτα, πασπαλίζετε με το μείγμα πιπεριάς, σκόρδου μαϊντανού, λίγη ρίγανη και πιπέρι.

Τυλίγετε σφιχτά τα φιλέτα και τα δένετε καλά για να μη βγει η γέμιση σε σπάγκο κουζίνας. Κλείνετε τις άκρες με οδοντογλυφίδες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά 2 κ.σ. βούτυρο και 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το φιλέτο από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε από τη φωτιά, [κρατάτε τους ζωμούς του τηγανιού] το αλείφετε με ένα πινέλο με 1 κ.σ. βούτυρο και το αλατοπιπερώνουμε καλά.
Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο σε λαδωμένο ταψί με λίγο νερό για 30′ περίπου.
Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε σκεπασμένο σε πιατέλα για 5′ να “ξεκουραστεί”.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Στους ζωμούς του τηγανιού προσθέτετε και με ένα κουτάλι όλους τους χυμούς του χοιρινού που έχουν χυθεί στο ταψί. Ανάβετε το μάτι και όταν αρχίζει να παίρνει βράση προσθέτετε το 1/2 ποτήρι λευκό κρασί.
Όταν εξατμισθεί το κρασί προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει ανακατεύοντας.
Παίρνετε τα φιλέτα, αφαιρείτε τους σπάγκους και οδοντογλυφίδες και με ένα κοφτερό ή ηλεκτρικό μαχαίρι, κόβετε το χοιρινό σε φέτες. Το βάζετε σε πιατέλα, σερβίρετε με αφράτο ρύζι και το απολαμβάνετε.
-->
via
casasideas
loading...