21/12/15

Γαλοπούλα ή κοτόπουλο Stroganoff

Περιγραφή
Μια νόστιμη λύση για να φτιάξουμε τη γαλοπούλα μας , σε μια λάιτ εκδοχή!
Συστατικά
   500 γρ. γαλοπουλα η στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες
   2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε κυβακια
   χυμο απο λεμόνι ανάλογα πόσο ξυνουτσικο το θελουμε
   2 αγγουρακια τουρσι
   250 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες

   3 κ,σ. ελαιόλαδο
   1 κ,σ. αλεύρι.
   150 ml Κρεμα γαλακτος την λαιτ η γάλα εβαπορε
   2 κ.σ. μουσταρδα
   1/2 Πιπεριά φλωρινης
   1 κ. σ. ντομάτα πελτε
   1 κ,σ. παπρικα
   1 ποτήρι κρασιού κρασί άσπρο
   200 μ.λ. ζωμο από κρέας η κότα η νερό
   Αλάτι, πιπέρι
   1 πρεζα ζάχαρη
   αρκετο μαϊντανό για γαρνιτουρα
Οδηγίες
Κόβουμε το κρέας σε λωρίδες.   Βάζουμε σε τηγανι 2 κ,σ. λαδι να ζεσταθει και τηγανιζουμε καλα σιγα σιγα το κρέας να παρει ενα ωραίο χρώμα.  
Το βγάζουμε από το τηγανι.
Ρίχνουμε στο τηγανι 1 κ σ λάδι και αφήνουμε να ζεσταθει.  
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια να πάρουν χρώμα ,και μετα τα μανιτάρια ,όταν πάρουν και αυτά χρώμα( προσθέτουμε τα αγγουρακια αν θελουμε να βάλουμε μεσα ) ,την Πιπεριά ,την παπρικα και τον πελτε ντομάτα, ανακατευουμε λίγο και προσθέτουμε την μουσταρδα.
Πασπαλιζουμε επάνω το αλεύρι και αφήνουμε για λίγο να ψηθεί και αυτό ανακατευοντας. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο και  ριχνουμε το κρασί, τον ζωμό, την κρέμα γάλακτος και τον χυμο λεμόνι (αν έχουμε βάλει αγγουρακια δεν το βάζουμε το λεμόνι).  
Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτα.
Δοκιμαζουμε απο αλατι η αν θελει κι άλλο λεμονακι ,και ρίχνουμε την ζάχαρη,   πασπαλιζουμε με τον μαιδανο.
-->
Σερβιρουμε με ρύζι
Λίγα μυστικά ακόμα
Ειναι ετοιμο σε 15 Λεπτα
mageirikesdiadromes
loading...