24/1/16

Πουτίγκα κρουασάν με σοκολάτα (5.01.16)

Υλικά συνταγής
1 πακέτο αφράτα κρουασάν βουτύρου της alfa
240 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας σας
1 φλ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
1/2 φλ. κακάο
3-1/2 φλ. γάλα φρέσκο
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
6 μεγάλα αβγά

1/2 κ.γ. αλάτι
1 μπαστούνι βανίλιας
Εκτέλεση
 Αραδιάζουμε τα αφράτα κρουασάν βουτύρου της alfa σε αντικολλητικό ταψί αραιά μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ºC για 25' περίπου, να ροδίσουν.  Κρατάμε 4-5 από τα ψημένα κρουασάν για να τα απολαύσουμε ζεστά και τα υπόλοιπα, αφού κρυώσουν, τα κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς και τα βάζουμε σε μεγάλο βουτυρωμένο πυρίμαχο ταψί.
Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό γάλα την ζάχαρη το κακάο το αλάτι την βανίλια σκισμένη.
Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη και να το κακάο. Δεν χρειάζεται να βράσουν.
Αφού ζεσταθούν τα υλικά, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την βανίλια και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει. Αφήνουμε λίγα λεπτά στον πάγκο.
Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά να αφρατέψουν με σύρμα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρύο γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ενώνουμε τα δυο υγρά μίγματα ρίχνοντας σταδιακά το ζεστό μίγμα στο κρύο ανακατεύοντας. Περιχύνουμε τα ψημένα κρουασάν.
Αφήνουμε να σταθεί στον πάγκο της κουζίνας να ρουφήξει τα υγρά για 20' και που και που ανακατεύουμε με κουτάλι ώστε να βραχούν καλά τα κρουασάν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150 ºC (χαμηλό φούρνο) για περίπου 45' ή ώσπου να σταθεροποιηθεί το μίγμα. Δεν το βγάζουμε από το φούρνο αν δεν σιγουρευτούμε ότι το κέντρο του γλυκού έχει σταθεροποιηθεί, έχει κάνει σώμα η κρέμα. 
-->
Αφήνουμε να κρυώσει στον πάγκο και έπειτα σερβίρουμε κουταλιές από πουτίγκα περιχύνοντας με κρέμα ή σερβίρουμε με παγωτό βανίλια. Ιδανικά σερβίρεται χλιαρή.
www.antenna.gr/webtv/watch
argiro