7/1/16

ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ

                          
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΚΟΡΜΟ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά. Στο μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με το σύρμα. Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σιγά-σιγά μέσα στους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα. Χτυπάμε αρκετή ώρα έως ότου το μείγμα φουσκώσει και ασπρίσει αρκετά. Προσθέτουμε
σταδιακά το λικέρ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Την ενσωματώνουμε με το προηγούμενο μείγμα. Αδειάζουμε σε μακρόστενο σκεύος. Βάζουμε μπισκότα στην επιφάνεια. Το αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες τουλάχιστον.
Για τη σως ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Πριν πάρει βράση την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά ανακατεύοντας και προσθέτουμε το λικέρ.
-->
Ξεφορμάρουμε τον κορμό, αφήνουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσει και κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε με τη ζεστή σως.
glykes-alchimies