12/1/16

Πικάντικο & Ελαφρύ Κοτόπουλο

Τι χρειαζόμαστε:
5 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγια
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
2 κ.σ. σέρι ή άλλο βερμούτ (το σπιτικό λικέρ βερίκοκο που βάζω είναι μια χαρά!)
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κ.σ. καθαρισμένο και ψιλοκομμένο φρέσκο τζίτζερ
¼ κ.γ. κάρυ
½ κ.γ. κουρκουμά
½ κ.γ. θυμάρι
½ κ.γ. ρίγανη
1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (κομμένο σε λωρίδες περίπου 2 εκ.)
Πώς το κάνουμε:
Σε ένα γυάλινο δοχείο (κατά προτίμηση με σκέπασμα) ανακατέψτε τη σάλτσα σόγια, το κρασί, το λεμόνι, το σέρι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρυ, το κουρκουμά, το θυμάρι και τη ρίγανη. Βάλτε το κοτόπουλο και φροντίστε να καλυφθούν καλά τα κομμάτια από τη μαρινάδα. Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο από μία ώρα έως μία ημέρα (ανάλογα με το χρόνο που έχετε και πόσο δυνατή θέλετε τη γεύση).
Όταν έρθει η ώρα να ετοιμάσετε το φαγητό, βγάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη μαρινάδα με μια τρυπητή κουτάλα. Αφήστε τα να σιγοψηθούν στο ζουμί τους σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να καραμελωθούν. Δοκιμάστε το με ρύζι ή μια δροσερή σαλάτα.
-->
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέτετε που και που 2-3 κ.σ. από τη μαρινάδα ώστε να αποκτήσει το κοτόπουλο μία πικάντικη σάλτσα.
Αντί για φιλέτο στήθος, μπορείτε να βάλετε φιλέτο από μπούτι (που είναι και η δική μου προτίμηση).
sintagespareas