28/1/16

Κατσικάκι λεμονάτο με μελιτζάνες

Υλικά
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
1 κιλό κατσικάκι (μπούτι ή πλάτη)
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κιλό μελιτζάνες (κομμένες σε κομμάτια)
1 πρέζα ρίγανη
5 ψιλοκομμένα κρεμμύδια

6 κουταλιές ελαιόλαδο Άλτις Εξαιρετικό Παρθένο  Παραδοσιακό
Χυμό από 1 λεμόνι
½ ψιλοκομμένο πράσο
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες Μαγειρέματος:
Πλένουμε το κατσικάκι, το κόβουμε σε μερίδες, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές ελαιόλαδο Άλτις Εξαιρετικό Παρθένο Παραδοσιακό
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το πράσο, σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και αφήνουμε το κατσικάκι να βράσει για 20 λεπτά
-->
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα (με φλούδα ή χωρίς), μαζί με τον άνηθο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μισό φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε το κατσικάκι με τις μελιτζάνες να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμη
altis