30/1/16

Σφουγγάτο με κιμά

Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
120 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
250 γρ. κιμάς χοιρινός
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις
1 μέτρια πατάτα βρασμένη και τριμμένη

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
2½ κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
1½ κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. ζάχαρη
5 αυγά
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν. Μαραίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα δύο είδη κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Προσθέτουμε στο μείγμα τα 2/3 από το ελαιόλαδο, τα κολοκυθάκια, την πατάτα, τα κρεμμυδάκια, τον «Σπιτικό» Ζωμό Βοδινού, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τη ζάχαρη. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε τα αυγά με τα τυριά, περιχύνουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί το οποίο έχουμε προηγουμένως αλείψει με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε αφήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ̊ C για 45 λεπτά περίπου.
Tip:
-->
Μπορούμε να προσθέσουμε στην ομελέτα μας 1 κ.σ. μουστάρδα Maille Dijon Originale για να ενισχύσουμε μοναδικά τη γεύση της ομελέτας μας.
knorr