4/1/16

Μακαρόνια με κιμά, αρακά και κάρυ

Συστατικά:
500 γρ.  Spaghetti
2 φλιτζάνια κιμά
2 φλιτζάνια αρακά κατεψυγμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2/3 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 πρέζα κάρυ
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι & Πιπέρι
Παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες:
Σε ένα ευρύχωρο βαθύ τηγάνι μαραίνουμε σε μέτρια φωτιά τις 2 σκελίδες σκόρδο με το μισό λάδι.
Προσθέτουμε τον κυμά και τον ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα προσέχοντας να μην κολλήσει στο τηγάνι. Ρίχνουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα .  ο αφήνουμε λίγο στη φωτιά ανακατεύοντας καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη , το κάρυ , το αλάτι και το πιπέρι .
Προσθέτουμε πολύ λίγο νερό , σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 20’ περίπου,  10 λεπτά πριν βράζουμε τα μακαρόνια.
Τα στραγγίζουμε στο σωστό χρόνο. 
-->
Κλέβουμε λίγο νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα που έχει αρχίσει να πείζει ώστε να ανακατεύεται ωραία με την κουτάλα . Αναμειγνύουμε τη σάλτσα με τα μακαρόνια να κοκκινίσουν και σερβίρουμε με παρμεζάνα  τριμμένη .
gourmed