5/1/16

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά
500γρ. μακαρόνια κοντά (βίδες, πένες κ.α.)
100γρ. γραβιέρα Κρήτης
150γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200γρ. κασέρι τριμμένο

6 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
150γρ. βούτυρο

για τη μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
3 αυγά
70γρ. βούτυρο αγελάδος
2 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 φλιτζ. κασέρι τριμμένο

Διαδικασία συνταγής
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Βάζουμε σε μπολ το μισό γάλα και διαλύουμε με σύρμα το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Βάζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Όταν το γάλα ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά το μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε δυνατά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε μεγάλο πυρέξ. Καίμε λίγο το βούτυρο σε ένα μπρίκι και περιχύνουμε με αυτό τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε τα τυριά και το μπέικον και κρατάμε ενάμιση φλιτζάνι στην άκρη. Προσθέτουμε στα ζυμαρικά τα τυριά με το μπέικον και ένα φλιτζάνι μπεσαμέλ και ανακατατεύουμε.
-->
Στρώνουμε καλά σε ταψί και προσθέτουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τα τυριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 45 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε. Αν το κόψουμε ζεστό θα διαλυθεί.
cooklos