10/1/16

Μπισκοτάκια με Φιστίκια Αιγίνης

Υλικά
Για περίπου 40 κομμάτια:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 γρ. Flora σε αλουμινόχαρτο (κομμένο σε κύβους)
5 κουτ.  σούπας ζάχαρη
4-5 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης τριμμένα
2 φακελάκια Βανιλέτα Άλσα

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, κάνουμε στο κέντρο του μια λακουβίτσα και ρίχνουμε εκεί το Flora, τα τριμμένα φιστίκια, τη ζάχαρη και τα φακελάκια Βανιλέτα.
Αρχίζουμε να παίρνουμε το αλεύρι από τριγύρω ανακατεύοντας με τα δάχτυλα, ώστε να σχηματίσουμε μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα. Ζυμώνουμε ελαφρά και πιέζουμε με την παλάμη, μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30’ περίπου.
Κατόπιν, απλώνουμε πάνω στον πάγκο μας ένα κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού, το αλευρώνουμε ελαφρως, βάζουμε στο κέντρο τη ζύμη την αλευρώνουμε και από πάνω καλύπτουμε με ένα δεύτερο κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού και ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε λεπτό φύλλο.
Τέλος, κόβουμε με κουπ-πατ κομμάτια ζύμης στο σχήμα της αρεσκείας μας. Απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μας αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε εκεί τα μπισκοτάκια μας. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 15-20'. 
-->
Προεραιτικά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσουμε σε μεταλλικό ή γυάλινο βάζο.
flora