20/1/16

Ραβανί Γαλαξιδιώτικο

Υλικά για 8 - 12 άτομα
800 γρ. ρύζι γλασσέ καρολίνα
1100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 λίτρα νερό
250 γρ. ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
180 γρ. αμύγδαλα ανάλατα ξεφλουδισμένα ολόκληρα και χονδροτριμμένα

½ κουτ. σούπας κοφτή κανέλλα σκόνη
½ κουτ. σούπας κοφτή γαρύφαλλα ολόκληρα

Οδηγίες Μαγειρέματος
Αλέστε το ρύζι στο μπλέντερ καλά
Βάλτε ένα βαθύ σκεύος στην εστία μαζί με το ανάλογο νερό με τη ζάχαρη και το μισό λάδι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό έως ότου πάρει μία καλή βράση
Προσθέστε το αλεσμένο ρύζι και τα χονδροτριμμένα αμύγδαλα
Ανακατέψτε με μία σπάτουλα συνέχεια σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία έως ότου γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός και πηχτός. Προσοχή: ανακατεύετε συνέχεια διότι μπορεί να μας κολλήσει στον πάτο του σκεύους
Λαδώστε ένα μέτριο ταψί με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό, ρίχνουμε το πηχτό χυλό και στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Ρίχνουμε στη συνέχεια το υπόλοιπο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό στην επιφάνεια του και το αλείφουμε με ένα πινέλο
Πουδράρουμε με κανέλλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού
Τοποθετούμε για 15-20΄ λεπτά στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί το μίγμα
-->
Όταν παγώσει με λίγη βοήθεια από ένα ξύλινο σουβλάκι χαράζουμε σχήματα μπακλαβαδωτά (ρόμβου) , τοποθετούμε στο κέντρο τους ένα γαρύφαλλο και ψήνουμε για 2 ώρες σε μέτρια θερμοκρασία (160ο), μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του
altis