20/1/16

Κουνέλι με αγκινάρες και κολοκυθάκια

Υλικά για 6 μερίδες:
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
800 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
10 αγκινάρες (τις καρδιές τους)
Xυμό από 2 μεγάλα λεμόνια

300 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ)
Aλάτι, πιπέρι

Οδηγίες Μαγειρέματος
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες, καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, χαράζουμε στα τέσσερα τις καρδιές αγκινάρας και κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες.
Σοτάρουμε σε αρκετό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ) ελαφρά τα παραπάνω υλικά.
Τοποθετούμε τα τηγανισμένα υλικά σε  μία κατσαρόλα και περιχύνουμε με το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ) που τα τηγανίσαμε.
Προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια και 1-2 ποτήρια ζεστό νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
-->
Προσθέτουμε προαιρετικά και 2-3 κουτ. σούπας ανθόγαλο ή μαλακή γλυκιά μυζήθρα.
altis