31/1/16

ΥΓΡΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ


                       
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΓΡΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

400 γρ. πούλπα μανταρινιού (από 5 μανταρίνια περίπου)
300 γρ. ζάχαρη άχνη
6 αυγά
450 γρ. αμύγδαλο λευκό τριμμένο σε σκόνη
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΑΛΛΑΤΙΝΗ

1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ ΑΛΛΑΤΙΝΗ
200 γρ. λευκή σοκολάτα VALRHONA
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΓΡΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ:

Πλένουμε τα μανταρίνια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό.
Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα τεμαχίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Τα βάζουμε στο μπλέντερ με λίγη ζάχαρη και τα πολτοποιούμε.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε την πούλπα μανταρινιού, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, την αμυγδαλόσκονη, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι κοσκινισμένο.
Ανακατεύουμε καλά.
 Ρίχνουμε τη λιωμένη και ζεστή σοκολάτα και ομογενοποιούμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα διαμέτρου 24εκ.
-->
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
glykes-alchimies