25/1/16

Cupcake λεμονιού

Υλικά
2 ¼ φλιτζ. αλεύρι
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1 ¼ φλιτζ. ξινόγαλο ή αριάνι
4 ασπράδια αυγών
1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
8 κουτ. σούπας  Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο (σε θερμοκρασία δωματίου)

Ξύσμα από 2 λεμόνια
Χυμός 1 λεμονιού
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. γλυκού παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)
Επιπλέον Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο για τα φορμάκια
Για το γλάσο
150 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
80 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο (σε θερμοκρασία δωματίου)
300 γρ. ζάχαρη άχνη
Χυμός 1 λεμονιού
Για τη διακόσμηση
Χρωματιστή ζάχαρη
Παπαρουνόσπορος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Αλείφουμε με λίγο Flora τα φορμάκια, που θα χρησιμοποιήσουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. (Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε ειδικά χαρτάκια – θήκες).
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι. Ρίχνουμε το Flora με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για λίγο, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτουμε τα ασπράδια, το ξινόγαλο, τον παπαρουνόσπορο (εάν βάλουμε) και τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι.
Μόλις το αλεύρι ενσωματωθεί στα υγρά υλικά, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε για λίγο. Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια και ψήνουμε στους 180 °C για 25 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο: χτυπάμε στο μίξερ όλα μαζί τα υλικά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρουμε ένα αφράτο μίγμα. Μόλις βγάλουμε τα cupcake από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα σκεπάζουμε με το γλάσο. 
-->
 Εάν θέλουμε μεταφέρουμε το γλάσο σε σακούλες ζαχαροπλαστικής με κορνέ. Τα πασπαλίζουμε με χρωματιστή ζάχαρη και παπαρουνόσπορο.
flora