11/2/16

Κοτόπουλο με πράσο

Ένα πιάτο για όλη την οικογένεια. Το Κοτόπουλο με πράσο και μανιτάρια είναι ένα πολύ γευστικό και εντυπωσιακό πιάτο. Μπορείτε να το συνδυάσετε με πουρέ πατάτας. Επίσης, για περισσότερη νοστιμιά και μυρωδιά δοκιμάστε να προσθέσετε ρίγανη ή δενδρολίβανο.

Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
150 γρ. άπαχο μπέικον
2 πράσα

400 γρ. μανιτάρια
1 κ.σ. αλεύρι
1 Κnorr «Σπιτικός» Ζωμός Kότας
100 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά
3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψιλοκόβετε το μπέικον, κόβετε το πράσο σε κομμάτια πάχους ενός εκατοστού και κόβετε επίσης στη μέση τα μανιτάρια.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε τμηματικά τα κομμάτια του κοτόπουλου με μία κ.σ. Βιτάμ Culinesse. Αφού σοταριστεί το κοτόπουλο, το τοποθετείτε σε μία πιατέλα.
Βάζετε το μπέικον, το πράσο και τα μανιτάρια στο τηγάνι και τα σοτάρετε για 5’, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον Κnorr «Σπιτικό» Ζωμό Κότας, 500 ml νερό και τα βότανα. Αφήστε όλα τα υλικά να πάρουν μία βράση. Επιστρέψτε το κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα σας. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε το φαγητό σας να πάρει ακόμη μία βράση. Συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμη 5-10’, έως ότου το κοτόπουλό σας μαλακώσει.
Βάλτε το φαγητό σας σε ένα πυρίμαχο ταψί. Ψήστε το σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για μία ώρα.
Σερβίρετε το φαγητό σας με πουρέ πατάτας Knorr.
Tip:
Mπορείτε να το σερβίρετε και με ζυμαρικά και να χρησιμοποιήσετε αντί για θυμάρι, ρίγανη ή δεντρολίβανο.
knorr