21/2/16

Πουτίγκα με σοκολάτα, ψωμί και βούτυρο

Τι χρειαζόμαστε:
9-10 φέτες ψωμιού δίχως κόρα
150 γρ. κουβερτούρα
2 φλυτζ. τσαγιού γάλα (άπαχο κατά προτίμηση)
1/2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή ή λευκή
1 φλυτζ. τσαγιού καρυδόψιχα
150 γρ. βούτυρο φυτικό

2-3 μεγάλα αυγά
4-5 μπισκότα θρυμματισμένα

Πώς το κάνουμε:
Βάζετε την σοκολάτα, το γάλα, την ζάχαρη και το βούτυρο σε κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύετε, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη και κατεβάζετε από το μάτι. Περιμένετε λιγάκι ώστε να γίνει χλιαρό το μείγμα.
Κόβετε την κάθε φέτα ψωμιού στα τέσσερα.
Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ, τα προσθέτετε στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.
Παίρνετε ένα ταψάκι 25 εκ. (αντικολλητικό κατά προτίμηση), καλύπτετε την βάση του με λίγη σάλτσα σοκολάτας και ρίχνετε τις μισές φέτες ψωμιού και την μισή καρυδόψιχα.
Περιχύνετε το ψωμί με την μισή σάλτσα, σκεπάζετε με το υπόλοιπο ψωμί και την υπόλοιπη καρυδόψιχα.
Ρίχνετε την υπόλοιπη σάλτσα και βάζετε στο ψυγείο το ταψί για μερικές ώρες (2-4 ώρες) για να δέσει το γλυκό.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά.
Πασπαλίζετε με τα θρυμματισμένα μπισκότα και σερβίρετε.

Λίγα μυστικά ακόμα
Το γλυκό δεν κόβεται, αλλά σερβίρεται με κουτάλι.
Στην σάλτσα σοκολάτας μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή αλκοόλ, ώστε να απογειώσετε τη γεύση της πουτίγκας.
sintagespareas