3/2/16

Μανιτάρια γεμιστά με πανσέτα

Υλικά
12 μανιτάρια μεγάλα φρέσκα
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
250 γρ. τυρί γκούντα ή άλλο κίτρινο τυρί τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
15 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
½ κούπα του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη

1 αυγό
1 φάκελο Knorr Μανιταρόσουπα
Λίγο πιπέρι
3 κ.σ. Βιτάμ
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ρίχνετε 250 ml χλιαρό νερό, το περιεχόμενο της σούπας και το αφήνετε να ενυδατωθεί καλά για 20’.
Καθαρίζετε τα μανιτάρια από τυχόν σκόνες ή χώματα και κόβετε τους μίσχους τους (κοτσάνια).
Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε το μπέικον, τους μίσχους από τα μανιτάρια μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα λιώνετε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το Βιτάμ, αφήστε το να θερμανθεί καλά, ρίχνετε το μείγμα των μανιταριών και σοτάρετε.
Όταν πάρουν χρώμα, προσθέτετε την «ενυδατωμένη» σούπα και συνεχίζετε το μαγείρεμά τους για 5’ ακόμα.Βάλτε το μίγμα σε μία λεκάνη, αφήστε το να κρυώσει καλά και προσθέστε τα 2/3 του τριμμένου τυριού, το αυγό και τη φρυγανιά. Ζυμώστε τα όλα μαζί.
Τοποθετήστε τη γέμιση μέσα στα μανιτάρια και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί. Τοποθετήστε τα μανιτάρια σε πυρίμαχο σκεύος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15΄περίπου.
Tip:
-->
Μπορείτε να βάλετε μέσα στο πυρίμαχο σκεύος λίγη κρέμα γάλακτος και Βιτάμ.
knorr