28/2/16

Γλυκιά πίτσα με μπανάνες και σοκολάτα

Τι χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη:
400 γρ. αλεύρι σκληρό
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
375 ml.νερό
10 γρ. μαγιά φρέσκια
10 γρ. αλάτι

50 ml. λάδι
Για τη γέμιση:
4 μπανάνες
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα,
60 γρ. βούτυρο
100 ml. κρέμα γάλακτος
χυμό 1/2 λεμονιού
2 κ.σ. άχνη

Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1 ) Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και το λάδι σε μπολ.
Βήμα 2 ) Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε μέχρι ν'απορροφηθούν τα υλικά και να έχουμε μια μαλακιά ζύμη.
Βήμα 3 ) Την καλύπτουμε με μεμβράνη ή τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα!
Βήμα 4 ) Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη,τα απλώνουμε με τα δάχτυλά μας σε τέσσερα ταψάκια μιας χρήσης (αλουμινένια) καλά λαδωμένα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα στο ψυγείο.
Βήμα 5 ) Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Μοιράζουμε τη σοκολάτα πάνω στη ζύμη.
 Βήμα 6 ) Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες τις περιχύνουμε με το χυμό να μη μαυρίσουν.
Βήμα 7 ) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220β.  Απλώνουμε τις ροδέλες μπανάνας πάνω στη σοκολάτα.
 Βήμα 8 ) Ψήνουμε στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου για 10 με 15 λεπτά.
Βήμα 9 ) Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με την άχνη!!

Λίγα μυστικά ακόμα
Μια γλυκιά πίτσα που θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους!!! Μια εύκολη συνταγή και ταυτόχρονα νόστιμη από το περιοδικό Olive!!!
Ευχαριστούμε την Rozana200406 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
sintagespareas