11/2/16

Καρδιά για ερωτευμένους

Υλικά συνταγής
2 πακέτα μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
100 γρ. βούτυρο λιωμένο, κρύο
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
250 γρ. φράουλες φρέσκες, κομμένες στα τέσσερα (πλυμένες και σκουπισμένες)
Για την κρέμα σοκολάτας 

500 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. σοκολάτα με περισσότερη από 60% περιεκτικότητα σε κακάο, θρυμματισμένη
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. λικέρ φράουλα ή κονιάκ
λίγες φρέσκες φράουλες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο αλλά κρύο βούτυρο. Με κουτάλι ανακατεύουμε καλά να νοτίσει το μείγμα. Το απλώνουμε σε φόρμα– καρδιά. Πατάμε την επιφάνεια να ισιώσει. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και την αλείφουμε. Απλώνουμε τις φράουλες σε μια στρώση και τις πατάμε με το χέρι να κολλήσουν. Παγώνουμε τη βάση της τούρτας για 30΄. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να έρθει σε σημείο βρασμού. Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ. Περιχύνουμε με την κρέμα. Σκεπάζουμε για 1΄. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το λικέρ και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα να γυαλίσει το μείγμα. Προσοχή: Αν δεν ζεστάνουμε καλά την κρέμα, η σοκολάτα δεν θα λιώσει και το μείγμα δεν θα πήξει. Αφήνουμε 10΄-15΄ να κρυώσει το μείγμα. Το αδειάζουμε σιγά σιγά πάνω στη βάση με τις φράουλες. Βάζουμε στο ψυγείο. Σε 2-3 ώρες, ανάλογα με την ψύξη του ψυγείου που έχουμε, θα είναι έτοιμη.
Πρόταση:
Λίγο πριν σερβίρουμε, αφήνουμε την τούρτα για 10΄-15΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Βουτάμε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και ξεκολλάμε την τούρτα από τα τοιχώματα. Κόβουμε σε κομμάτια κατά τον ίδιο τρόπο (μαχαίρι σε ζεστό νερό). Γαρνίρουμε κάθε κομμάτι με λίγες φράουλες.
Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Oreo Cookieng .

Δείτε το βίντεο εδώ.