18/2/16

Σοκολατένια κέικ με γεύση Αγάπης

Αυτά τα νοστιμότατα κεκάκια φτιάχνονται πανεύκολα – απλώς χτυπάτε τα συστατικά μεταξύ τους και είναι έτοιμα! Και για μια πιο εκλεπτυσμένη πινελιά, διακοσμήστε τα με μαρεγκάκια.

Υλικά (υλικά για 8 μερίδες)
1. Κεκάκια 
500 ml (2 φλυτζ.) αλεύρι
80 ml (¹⁄3 φλυτζ.)κακάο σε σκόνη
250 ml (1 φλυτζ.) αλεσμένα αμύγδαλα

10 ml (2 φλυτζ.) μπέικιν πάουντερ
375 ml (1½ φλυτζ.) καστανή ζάχαρη
200 γρ. λιωμένο βούτυρο
3 αυγά
250 ml (1 φλυτζ.) βούτυρο
2. Γκανάς (ganache) 
150 γρ. κουβερτούρα
125 ml (½ φλυτζ.) κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
3. Στήσιμο 
24-30 μαρεγκάκια
Άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C. Λαδώστε 8 φορμάκια και πασπαλίστε τα με αλεύρι. Απλώστε, στη συνέχεια, μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, λαδώστε και πασπαλίστε και αυτήν με αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο μπωλ, χτυπήστε μαζί τα υλικά μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ρίξτε το μείγμα στα φορμάκια, γεμίζοντάς τα κατά τα 2/3. Ψήστε για 45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε σε ένα ενδεικτικό κεκάκι. Βγάλτε τα από τα φορμάκια και τοποθετήστε τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Κατεβάστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 100 °C.
Λιώστε τη σοκολάτα, ρίξτε την κρέμα ή το γιαούρτι κι ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει μέχρι η πυκνότητά του να είναι τέτοια, ώστε να μπορεί να αλειφθεί.

Στήσιμο: 
Τοποθετήστε τα κεκάκια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και καλύψτε το καθένα με την γκανάς. Τοποθετήστε τα μαρεγκάκια στην κορυφή και αφήστε τα μέχρι να δέσει η γκανάς. Αν θέλετε, πασπαλίστε τα με άχνη ζάχαρη.
epithimies