29/2/16

ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ


                    
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤO ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ :

Απλώνουμε τη σφολιάτα στη λαμαρίνα του φούρνου. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC τουλάχιστον για 40 λεπτά. Στο μισό χρόνο ψησίματος, την αναποδογυρίζουμε και την πιέζουμε. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα βάζουμε γάλα και
την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα και τη τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά. Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε ξανά μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε να κρυώσει. Την αφρατεύουμε με το χέρι ή στο μίξερ. Μαλακώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την πραλίνα και το ρούμι. Ομογενοποιούμε πολύ καλά. Ενσωματώνουμε με την προηγούμενη κρέμα.
Απλώνουμε στο ένα φύλλο σφολιάτας ένα μέρος από την κρέμα και επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο φύλλο. Βάζουμε από πάνω το τρίτο φύλλο και γαρνίρουμε.
glykes-alchimies