26/2/16

Μιλφέιγ με κάστανα και μαρόν γλασέ

Λίστα Συστατικών
150γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζανάκι γκραν μαρνιέ
100γρ σαντιγί
1 φύλλο κατεψυγμένη σφολιάτα
1/2 κιλό κάστανα

1 αβγό
150γρ κοπανισμένα μαρόν γλασέ
50γρ Βιτάμ κλασικό
150γρ (και 1 κουταλάκι για τα φύλλα) ζάχαρη

Πώς να το φτιάξετε
1.Βράζετε τα κάστανα. Εν τω μεταξύ αφήνετε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει. Χωρίζετε το φύλλο σφολιάτας σε 3 ίσα μακρόστενα κομμάτια. Πασπαλίζετε τα κομμάτια σφολιάτας με τη ζάχαρη. Τα τοποθετείτε σε λαμαρίνα και τα ψήνετε 15 λεπτά περίπου ή ώσπου να πάρουν χρώμα, σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.
2.Καθαρίζετε τα κάστανα και τα περνάτε από το μύλο των λαχανικών. Χτυπάτε σε μπόλ 150γρ ζάχαρη με 150γρ Βιτάμ. Ρίχνετε εξακολουθώντας το κτύπημα, τον κρόκο αβγού, 100 γρ γκράν μαρνιέ σταδιακά, 150γρ τριμμένη  κουβερτούρα. Προσθέτετε τα μαρόν γκλασέ και 100γρ σαντιγύ και ανακατεύετε.
3.Απλώνετε το 1/3 της κρέμας κάστανων στο 1 φύλλο σφολιάτας. Τοποθετείτε πάνω στην κρέμα το άλλο φύλλο. Απλώνετε άλλο 1/3 κρέμας κάστανο και από πάνω τοποθετείτε το τελευταίο φύλλο και την υπόλοιπη κρέμα κάστανο. Διακοσμείτε με μαρόν γλασέ.
vitam