6/2/16

Πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι και πορτοκάλι

Τι χρειαζόμαστε:
200γρ γιαούρτι
3/4 της κούπας ζάχαρη
2 αυγά
1 κούπα σπορέλαιο
5 βανίλιες
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
450 γρ φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες νερό
Πώς το κάνουμε:
1) Πρώτα βράζουμε το σιρόπι μας για δέκα λεπτά, μόλις το σβήσουμε ρίχνουμε και δύο σταγόνες λεμόνι.Το αφήνουμε να κρυώσει.
 2) Φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για λίγο.
 3) Σε ένα ταψάκι Ν:28-30 κόβουμε τα φύλλα σε μικρά κομματάκια.
4) Τα ανακατεύουμε με την κρέμα.
 5) Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
-->
 6) Περιχύνουμε με κρύο σιρόπι το ζεστό γλυκό σιγά σιγά. Δεν το πέρνει όλο το σιρόπι. Όταν σταματήσει να ρουφάει δεν ρίχνουμε άλλο σιρόπι.
sintagespareas