22/2/16

Cheesecake με σοκολάτα και ράσμπερι

Υλικά (υλικά για 8 μερίδες)
140 γρ. κέικ madeira σε λεπτές φέτες
100 γρ. (125ml) ζάχαρη ψιλή
20ml (11,4 γρ.) αλεύρι
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
60ml κρέμα γάλακτος
100ml (57 γρ.) κακάο

5 ml εκχύλισμα βανίλιας
4 φύλλα ζελατίνης
100ml παγωμένο νερό
275 γρ. γιαούρτι ράσμπερι
250ml χτυπημένη κρέμα γάλακτος
12 φράουλες ολόκληρες
60ml (34,2 γρ.)ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 30 εκ. βάλτε μια στρώση από κέικ madeira.
Χτυπήστε καλά το τυρί κρέμα, την ψιλή ζάχαρη και το αλεύρι στο μίξερ για περίπου 2 λεπτά.
Σταματήστε το μίξερ και καθαρίστε καλά τα τοιχώματα του κάδου με μια σπάτουλα. Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά στο μείγμα χτυπώντας συνεχώς. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το χτύπημα για περίπου 5 λεπτά ακόμη. Προσθέστε το κακάο και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
Τοποθετήστε τη φόρμα σε ένα ταψί και ρίξτε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Ψήστε για 20 λεπτά.
Μειώστε τη θερμοκρασία στους 120°C και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα και 30 λεπτά.
Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε στο ψυγείο και αφήστε το να παγώσει.
Μουλιάστε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Πολτοποιήστε τα ράσμπερι και το γιαούρτι με ένα μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Βάλτε το μείγμα σε μέτρια κατσαρόλα και αφήστε να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάστε από τη φωτιά.
Στραγγίξτε καλά τα φύλλα ζελατίνης και προσθέστε τα στο μείγμα με το γιαούρτι. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέστε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις και στρώστε το μείγμα πάνω από το ψημένο cheesecake. Αφήστε το στο ψυγείο για 2-4 ώρες μέχρι να παγώσει.
Αφαιρέστε τα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας και βάλτε το σε μια πιατέλα. Βουτήξτε τις φράουλες στην άχνη και διακοσμήστε το cheesecake. Έτοιμο για σερβίρισμα!

Tip: Εάν το μείγμα με το γιαούρτι παγώσει προτού προλάβετε να προσθέσετε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, βάλτε το για μερικά δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Προσοχή όμως: μην προσθέσετε την κρέμα όσο το μείγμα είναι ακόμη ζεστό.
epithimies