8/2/16

Opera Cake

Λίστα Συστατικών
Για τη ζύμη:
50γρ Βιτάμ Soft
6 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη
3/4 ποτήρι αλεύρι
1 επίπεδο κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:
1 μικρό κουτάκι καϊμάκι
1 μικρό βάζο φυστικοβούτυρο
5 μπάρες σοκολάτας
3 ποτήρια κρέμα γάλακτος 36%
1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 ξυλάκι βανίλια

Πώς να το φτιάξετε
1.Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Στη συνέχεια, σιγά-σιγά ανακατεύουμε και προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και το αλεύρι ξεχωριστά. Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο Βιτάμ και ανακατεύουμε απαλά με μια κουταλιά της σούπας.
2.Χύνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο επίπεδο ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 180 ° C για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρούμε το ψημένο κέικ από το χαρτί και το κόβουμε σε πέντε ίσα ορθογώνια.
3.Βράζουμε ένα ποτήρι κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη τεμαχισμένη σοκολάτα και, ανακατεύοντας συνεχώς, τη βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο, πυκνό μείγμα.
4.Μουλιάζουμε την ζελατίνη σε 1/3 ποτήρι κρύο νερό. Μετά το φούσκωμα, τη χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το δεύτερο ποτήρι κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη. Μουλιάζουμε ένα ξυλάκι βανίλιας σε ζεστό νερό, το κόβουμε ανοίγοντάς το και αφαιρούμε τους σπόρους βανίλιας από το εσωτερικό. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τους σπόρους βανίλιας και τη ζελατίνη.
5.Αλείφουμε το μείγμα σοκολάτας, το φυστικοβούτυρο, το Καϊμάκι και τη βανίλια διαδοχικά μεταξύ των ορθογώνιων της τούρτας. Βάζουμε όλα τα στρώματα μαζί, τα πιέζουμε ελαφρά και ευθυγραμμίζουμε τις άκρες των κέικ.
-->
6.Βράζουμε το τελευταίο ποτήρι κρέμα γάλακτος με τις δύο τεμαχισμένες μπάρες σοκολάτας. Αλείφουμε με το μείγμα την κορυφή και τις πλευρές του κέικ. Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι για να κάνουμε ένα φανταχτερό μοτίβο στην κορυφή.
vitam