1/3/16

Κέικ φουντουκιού με φρόστινγκ μελιού

ΥΛΙΚΑ
·      1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Γάλακτος 170γρ.
·      3 αυγά
·      100γρ. ζάχαρη
·      60γρ. αλεσμένα φουντούκια (πούδρα)
·      50γρ. αλεύρι

·      Για το frosting:
·      70γρ. βούτυρο

·      70γρ. καστανή ζάχαρη
·      50γρ. μέλι
·      150γρ. τυρί κρέμα
·      1 κ.σ. λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη σκόνη φουντουκιού και αφήστε το στην άκρη.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Στο κάδο του μίξερ χτυπήστε με το σύρμα τα 3 αυγά με τα 100γρ. ζάχαρη, στη δυνατή σκάλα, για 2-3 λεπτά. Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε λίγο-λίγο τη λιωμένη κουβερτούρα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αφαιρέστε τον κάδο από το μίξερ και προσθέστε σιγά- σιγά το αλεύρι με την σκόνη φουντουκιού και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
Αλευρώστε και πασπαλίστε με κακάο μια φόρμα με αποσπώμενη βάση (20εκ. διάμετρο).
Προσθέστε το μίγμα μέσα στη φόρμα και ψήστε για 40-45 λεπτά. Ξεφορμάρετε και αφήστε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
Για το frosting: Στο μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν καλά. Στη συνέχεια ρίξτε μέσα το τυρί κρέμα και χτυπήστε.
glikessintages